USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Японії створили новинний портал з журналістами-роботами
В Японії успішно запустили стартап JXPress - це новинний сервіс, який складається виключно з розробників та інженерів. Новини тут компонують роботи. Про це повідомляє strana.ua з посиланням на Bloomberg Technology.

Безкоштовний агрегатор NewsDigest почав конкурувати з відомими світовими виданнями. Японський JXPress - поєднання соцмереж і штучного інтелекту.

Засновником сервісу є Кацухиро Йонешіге, який разом з командою застосував машинне навчання для пошуку новин в соцмережах з формуванням звітів на їх основі.

Як приклад оперативності експерти називають новина про смерть сина лідера КНДР Кім Чен Нама, убитого 13 лютого 2017 року. Першим масштабну новину повідомив саме JXPress, випередивши найбільші видання на півгодини.

За словами глави стартапу, FastAlert відфільтровує 99% помилкових сенсацій.

Зараз JXPress займає 8 позицію в Японії серед новинних сервісів Apple Store. У порівнянні з минулим роком обсяг продажу двох ключових послуг стартапу виріс на 613%.

Однак є і небезпеки швидкого розвитку компанії. За словами Йонешіге, на їх успіх можуть вплинути правила користування контентом в соціальних мережах. Нещодавно через такого роду оновлення стартапу довелося виключити зі своїх пошуків публікації Instagram.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus