USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Україні знайшли найдавніший міст, якому 3 200 років
На розкопках городища стародавніх кіммерійців «Дикий сад» у Миколаєві знайшли давній міст через фортечний рів.

Знахідці 3,2 тис. років, сказав «Укрінформу» керівник розкопок Кирило Горбенко, передає Урядовий кур'єр.

«Ми знайшли найстаріший у Східній Європі міст через фортечний рів. Він датується 1250 роком до нашої ери. Трохи старший міст є тільки у Греції. Він належить до пам’яток мікенської цивілізації і датується 1300 роком до нашої ери», – розповів він.

У Греції міст веде через яр. А цей є елементом фортифікаційної споруди. Ним можна було пройти до цитаделі городища. Основа мосту кам’яна, а згори стояла дерев’яна конструкція.

«Цього сезону ми почали працювати на новій ділянці 10 на 10 метрів і розчистили кладку з цікавою архітектурною спорудою. Відкопали вежу й купу каміння. Це новий житловий будинок або якась фортифікаційна споруда, адже вона розташована на стику цитаделі та ближнього передмістя. Щоб зрозуміти це, у вересні продовжимо розкопки. Їх довелося тимчасово зупинити через несприятливі погодні умови. Спочатку все заливав дощ, потім була неймовірна спека. Сподіваємося, що знайдені господарські ями дадуть нову інформацію», – додав Горбенко.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus