USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Україні вперше знайшли гнізда фламінго. Фото
Дніпровський орнітолог знайшов в Україні гнізда фламінго. Про сенсаційну знахідку Олександр Настаченко написав на сторінці у Facebook.

«16 вересня 2017 року вперше в історії орнітології України виявили факт гніздування фламінго. Загніздилися 13 пар. Успішно вивелися троє пташенят. Додаткові фото опублікуємо пізніше», - написав він.

І хоч сам орнітолог не вказує у дописі, де саме знайшов гнізда, у коментарях під дописом розповідають, що першими про них повідомили мелітопольські мисливці. Вони виявили їх у Запорізькій області, пише dv-gazeta.info.

Унікальність знахідки в тому, що фламінго живуть у тропіках та субтропіках Євразії, Африки, Центральної і Південної Америки. Водяться вони також у Африці. Деколи їх можна зустріти на півдні Європи, Азії, на острові Мадагаскар і в Південній Америці, повідомляють у Вікіпедії. В Україні їхні гнізда знайшли вперше.

Подробиці знахідки орнітолог поки що тримає у таємниці. Прокоментувати сенсаційну знахідку Олександр Настаченко пообіцяв згодом.

Фламінго народжуються білими, а потім стають рожевими. Усі справа в каротиноїді - пігменті, який є у креветках, водоростях та планктоні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus