USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Уельсі кролики відкопали артефакти епохи мезоліту та бронзового століття. Фото
Кролики на острові Скохольм в Уельсі розкопали стародавні артефакти, поки робили собі нори.

Тварини витягли з ґрунту кам’яні знаряддя епохи мезоліту і фрагменти кераміки бронзового століття.

Про це повідомляє Королівська комісія зі старовинних та історичних пам’яток Уельсу.

Викопані предмети виявили вчені Річард Браун і Жизель Ігл – співробітники орнітологічної станції, які стежать за колонією морських птахів на острові. Вони розповіли, що артефакти лежали біля свіжовикопаної нори поблизу з їхнім будинком.
Один із предметів виявився кам’яним знаряддям епохи мезоліту – галькою, за допомогою якої стародавні мисливці обробляли шкури тюленів 6-9 тисяч років тому.
Другим предметом був, найімовірніше, уламок похоронної урни бронзового століття, вік яких оцінюють приблизно в 3,7 тисячі років.

Куратор доісторичної археології в Амгуддфа-Кімру (Національний музей Уельсу) Джоді Дікон визнав важливе значення знахідок. Наступного дня вчені повернулися до нори та виявили в ній ще одне знаряддя епохи мезоліту і фрагменти кераміки. Тепер на острові проведуть розкопки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus