USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Туреччині виявили скам'янілості морських істот віком 35 мільйонів років
У східній турецькій провінції Муш група дослідників виявила скам'янілості морських істот, вік яких оцінюється в 35 мільйонів років.

В ході польових досліджень, проведених в районі Буланік міста Муш, було виявлено скам'янілості, що належать морським істотам віком близько 35 мільйонів років.

Вчені, повідомили журналістам, що морські скам'янілості безхребетних відправлять палеонтологам для визначення віку, виду і роду, повідомляє Урядовий кур'єр.

«Ми знайшли скам’янілості черевоногих молюсків і морських їжаків, а також скам'янілості, які належать до різних видів. Ми думаємо, що їм може бути 35 мільйонів років. У нас будуть нові дані і нова інформація про палеогеографію і палеокліматичні умови Муша, особливо щодо географії цього регіону», – кажуть дослідники.

Інформація про ці скам'янілості може допомогти переосмислити регіональну географію Східної Анатолії. Адже скам’янілості, виявлені на висоті 1600 метрів (5250 футів), «природно вказують, що це місце раніше було морем».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus