USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Сибіру виявили рештки печерного левеняти, якому 28 тисяч років
На території Росії, у Сибіру, знайшли рештки печерного левеняти. Його тіло пролежало у мерзлоті близько 28 тисяч років.

Про це повідомляє CNN, пише Обозреватель. Незважаючи на те, що малюк пролежав тисячі років у печері, у нього зберіглися шерсть, зуби, шкіра, м’які тканини, внутрішні органи та навіть вуса.

У Центрі палеогенетики у Швеції відзначили, що рештки тварини є одними з кращих, що збереглися. Тіло, яке пролежало з часів льодовикового періоду взагалі не пошкоджене. Золотиста шерсть дитинчати покрита брудом, але загалом ціла.
Знахідку виявили в Абийському районі Якутії. Учені назвали левеня Спарта. Як воно померло невідомо, однак дослідницька група заявила, що не було жодних ознак вбивства іншим хижаком.
Дослідники з’ясували, що на момент смерті дитинчаті було всього місяць або два з моменту народження. Воно отримало пошкодження черепа, його ребра й інші кістки теж були зламані.

У 2017 році на цій території вже знаходили рештки дитинчати лева. Це був самець, на ім’я Борис. Учені спочатку припустили, що Борис та Спарта з одного посліду, адже тіла були знайдені зовсім поруч, на березі річки Семюель.

Однак згодом з’ясувалося, що Борис набагато старший за свою сусідку по вічній мерзлоті – щонайменше на 15 тисяч років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus