USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В США запустили першу плавучу систему Ocean Cleanup
В Сполучених Штатах розпочали велике прибирання в Тихому океані. Стартувала система очищення морів від сміття, яка не має аналогів у світі.

В США запустили першу плавучу систему Ocean Cleanup, яка дозволить очистити океан від пластикового сміття, розповідає Ракурс з посиланням на офіційний сайт проекту.

Компанія The Ocean Cleanup збирається запустити біля берегів Каліфорнії пробну версію системи очищення океану, яка зможе видобувати близько п’яти тонн пластикового сміття за місяць.
Для збору пластику компанія буде використовувати 600-метрові U-подібні плаваючі бар'єри, які затримують сміття.

Компанія вже спустила на воду перший бар'єр, згодом — цілий флот з 60 апаратів. Передбачається, що всього за п’ять років таким чином вдасться видалити з океану до 50% відходів, а до 2040 року — 90%. В майбутньому The Ocean Cleanup налагодить співпрацю з іншими компаніями, які будуть переробляти пластик і виробляти з нього нові продукти.
Вартість одного бар'єру становить близько 25 млн дол. У цю суму входять й витрати на спостереження за ним протягом одного року експлуатації.

Влітку цього року система проходила випробування і довела свою стійкість під час роботи в неспокійних водах Тихого океану.
Принцип роботи придумав п’ять років тому голландський винахідник Боян Слет, коли йому було всього 19 років. У травні 2018 року він отримав звання «Європейський підприємець року». За словами Слета, масштаби забруднення Світового океану він усвідомив в 16 років, коли займався дайвінгом в Греції. Слет помітив, що пластикових пакетів у воді плаває більше, ніж риби.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus