USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Перу знайшли 1000-літній похоронний кокон з останками людини
Під час розкопок в Перу археологам вдалося виявити древній похоронний “кокон” з муміфікованими залишками людини.

Вік цієї знахідки оцінюється приблизно в 1000 років, пише Укрінформ, з посиланням на Dailymail.com.

Зазначається, що під час великих розкопок в Пачакамак (Перу), дослідники виявили святилище, наповнене похоронними камерами і муміями. Всередині святилища була знайдена структура з тілом людини, яка “неймовірно добре збереглася”.

Крім того, були виявлені пожертви, які віруючі залишали біля пам’ятників, зокрема, раковини, вази та інші дорогоцінні предмети.

Вчені планують вивчити вміст знахідки за допомогою рентгенівських променів, осьової томографії, 3D-реконструкції та інших технологій, які не порушать цілісність “кокона”.

Вчені з Центру археологічних досліджень Universeé Libre de Bruxelles вивчали цю місцевість протягом дев’яти тижнів, виявивши три монументальні структури і святилище.

Дані дослідження були частиною проекту “Ychsma”, який був названий на честь місцевих жителів.За словами команди, цей простір, під час правління інків, наприкінці 15 століття, ймовірно, перетворився на храм води та лікування.Однак до цього в святилищі розміщувалися похоронні камери та численні мумії. Хоча більшість з них були розграбовані під час іспанського завоювання, камера, що містить мумію в "коконі", залишилася неушкодженою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus