USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В печері знайшли амфори для вина, яким по 2 тис. років
Великі амфори для вина, глиняний посуд для приготування їжі та інші посудини виявили археологи у Ізраїлі в заповіднику Рош-ха-Нікра на кордоні з Ліваном.

Вони пролежали недоторканими протягом більше 2 тисяч років, повідомляє gazeta.ua з посиланням на Ізраїльське управління старожитностей.

Викладач коледжу міста Цфату Інон Шабтіель виявив печеру з входом на великій висоті в 2017 році. Всередині печери знайшли старовинні глиняні посудини та інші предмети. Через близькість печери до кордону Лівану операцію скоординували з Армією оборони Ізраїлю і погодили з управлінням з охорони природи і парків Ізраїлю.

Історики намагаються встановити, хто був власником речей. Посуд відвезли в Ізраїльське управління старожитностей для відновлення і вивчення.

На думку дослідників, виявлені амфори відносяться до елліністичного періоду, між III і I століттями до нашої ери. Вчені припускають, що люди планували ховатися в печері тривалий час для того, щоб уникнути жорстоких подій, що відбувалися в цьому регіоні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus