USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Коринфі знайшли скарб віком у 1500 років
Археологи нарахували близько 115 бронзових монет під руїнами будинку в давньогрецькому Коринфі, що пролежали в землі близько 1,5 тисяч років.

Скарб датується 600 роком нашої ери. Археологи з Університету Каліфорнії, які проводили розкопки, відносять найдавнішу монету до часу Костянтина Багрянородного (306 - 337). Але скоріше за все, гроші були зариті в правління імператора Анастасія Нечестивого, що правив із 491 по 518 рік, передає Вокруг Света.

Найбільша загадка для вчених – не коли був захований скарб, а чому досі він не був знайдений. Монети знаходилися всього в декількох сантиметрах від поверхні землі.

Коринфську гавань кілька разів руйнувала стихія, але жителі відновлювали місто з руїн. Однак найбільш руйнівне лихо, що сталося 1500 років тому, змусило жителів покинути місто. Саме тому власник, ймовірно, не повернувся за грошима.

Неподалік від заритих скарбів археологи виявили залишки римської базиліки, імовірно, урядової будівлі. Воно було побудовано в кінці першого століття, а значить, відноситься до часу заснування колонії Юлієм Цезарем.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus