USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Ізраїлі виявили стародавні монети, яким 1700 років
На ізраїльському пляжі знайшли стародавні монети, яким 1700 років.

Начальник відділу морської археології Ізраїльського управління старожитностей Яаків Шарвіт зазначив, що монети могли належати старовинному кораблю, що плавав Середземним морем, інформує Ukrrain.

Стародавні монети, датовані 1700 роками тому, були виявлені сім'єю під час відпочинку на ізраїльському пляжі поблизу Атліта.

Йотам Дахан, екскурсовод з Кліла на півночі Ізраїлю, знайшов купу старовинних монет під час сімейного відпочинку на пляжі Хабонім.
Монети загальною вагою шість кілограм аглютинувалася після багатьох років перебування під водою, утворивши глибу з'єднаних монет. Було визначено, що вони використовувалися в четвертому столітті нашої ери після перевірки експертом доктором Дональдом Цві-Аріелем.

Після розміщення фотографій монет у Facebook, Дахан зв'язався з директором Ізраїльського управління старожитностей (Хайфський район) Каремом Саїдом, щоб визначити точне місце знахідки на пляжі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus