USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Ізраїлі почали варити пиво з дріжджів, яким 5000 років
Поки історичне пиво подають у пабах, але хочуть і зробити версію в пляшках.

Пиво часів фараонів у сучасних броварнях. Ізраїльські вчені успішно втілили алкоексперимент.

Про це повідомляє ТСН.

Виявляється, 5000 років тому неподалік сучасного Єрусалима філістимляни влаштовували гучні вечірки. Серед руїн давнього міста археологи віднайшли глиняні глеки, а на їхніх стінках – залишки дріжджів.

Далі до праці взялися біологи – в лабораторії вони змогли відділити організми і повторно їх активувати. А коли виростили достатню кількість, залучили до схеми броварів. І ті зварили пиво на дріжджах, яким 5 тисяч років.

Нині його продають у кількох єрусалимських пабах – думки клієнтів розділилися. Одні називають хмільне гидким, ніби воно має смак спаленого хліба. Інші ж навпаки – відчувають фруктові нотки.

Броварі продовжують експериментувати із рецептами і планують розширити продаж не лише на паби, але й на супермаркети по всьому світу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus