USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Ізраїлі археологи знайшли найдавніші у світі фальшиві монети
У знайдених монетах містилося всього 30 відсотків срібла замість 100, хоча на вигляд вони ніяк між собою не відрізнялися.

На думку експертів, саме в момент занепаду Єгипту і зникнення мікенської культури, порушилися торгово-морські шляхи, що призвело до дефіциту срібла.

Археологи переконані, що такі фальшиві монети створювалися шляхом переплавки старих з одночасним додаванням до них міді, миш’яку та інших речовин, інформує Ukr.Media.

Під час використання таких речовин монети на вигляд нічим не відрізнялися від срібних і довести, що вони фальшиві без будь-яких аналізів і експериментів було просто неможливо.

Ці монети були виготовлені ще на початку 1-го тисячоліття до н. е. вони дали можливість припустити, що це був один з найперших випадків роботи фальшивомонетників в історії. Такі висновки були зроблені в ході спільного дослідження експертами Єврейського університету та Університету Хайфи.

Перші подібні монети були знайдені фахівцями в Леванті. В них містилося всього до 30% срібла, хоча повинно було бути 100%. Замість нього в срібних монетах були речовини, які надавали монетам характерний колір і блиск. Крім Леванту, такі фальшиві монети були знайдені ще в Мегіддо, Бейт-Шані і Ашкелоні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus