USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Ізраїлі археологи знайшли 2000-річну жіночу прикрасу
Під час розкопок в Національному парку «Місто Давида» археологи з управління стародавностей Ізраїлю виявили жіночий перстень.

Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на Israel21c.

На думку одного із учасників експедиції археолога Арі Леві, жінка зняла дорогоцінний перстень перш ніж пірнати в ритуальну ванну на Паломницькій дорозі в Єрусалим. Очевидно, потім вона попрямувала далі, забувши або втративши його.

Сталося це близько двох тисяч років тому. Міква була виявлена біля головної дороги, що веде з басейну Щилоах (Сілоам) до Храмової гори. Саме нею єврейські паломники відправлялися в Храм.

Перстень, так само як і інші артефакти, знайдені під час розкопок, дає змогу дослідникам пов’язати історію однієї людини з побутом і звичаями інших людей, а також пролити світло на історико-культурні особливості життя суспільства часів Другого Храму (516 рік до нашої ери – 70 рік нашої ери).

Віце-президент фонду «Місто Давида» Дорон Спілман заявив виданню, що прекрасний перстень, втрачений дві тисячі років тому, стане ще одним «шматочком головоломки» древнього Єрусалима, який ще належить розгадати.

«Можливо, ця знахідка, поряд з іншими відкриттями, дозволить пролити світло на життя людей в часи Другого Храму», – повідомив Спілман.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus