USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Іспанії археологи виявили кришталевий кинджал, якому 5 тис. років
Дослідники з університету Гранади, університету Севільї і Вищої дослідницької ради Іспанії виявили древній кришталевий кинджал під час розкопок на південному заході Іспанії.

Про це пише Апостроф з посиланням на Daily Mail.

Кинджал, який зроблений з гірського кришталю, експерти називають «найбільш технічно складним», коли-небудь виявлений в доісторичній Іберії, адже для його створення треба була б величезна на той час майстерність.

Довжина артефакту – 22 см, а приблизний вік – п’ять тисяч років. Кинджал виявили разом з 10 наконечниками стріл також з гірського кришталю, а лезо зброї було відполіроване.

За словами дослідників, кинджал знайшли далеко від рудників, де добували гірський кришталь. Цей факт може свідчити про те, що колись кинджал належав еліті, яка заплатила величезну ціну за те, щоб отримати матеріали і обробити їх.

Також існує думка, що кришталь в той час використовували для посилення життєвої сили, магії і зв’язку з богами. А гробниця, в якій знайшли кришталевий кинджал, розташована в нижній частині долини Гвадалквівір (поселення Валенсіна-де-ла-Консепсьйон Кастільеха-де-Гусман).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus