USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Ірландії фермер виявив стародавню унікальну гробницю
На півострові Дингл в ірландському графстві Керрі була виявлена стародавня гробниця, описана археологами як «незаймана» і «вельми незвичайна».

Гробниця була виявлена в квітні 2021 під час землеробських робіт, що проводилися фермером.

Служба національних пам’яток зажадала не розголошувати місцезнаходження будови, щоб запобігти можливим порушенням. Гробниця була виявлена фермером під час меліоративних робіт, коли велика кам’яна плита була перевернута, і під нею відкрилася облицьована плитами камера.

При найближчому розгляді була виявлена прилегла додаткова камера, яка, мабуть, є передньою частиною гробниці. У гробниці знаходився незвичайний гладкий камінь овальної форми і, як вважають, людська кістка.

Вважається, що гробниця може бути датована бронзовим століттям (2000 р до н.е. – 500 р до н.е.), але це могло бути і раніше, оскільки вона демонструє низку дуже незвичайних особливостей.

16 квітня археологи з Національної служби пам’ятників і Національного музею Ірландії відвідали це місце, щоб провести первинне обстеження. Влада заявляє, що не коментуватимуть знахідку, поки не буде проведено повне обстеження. Мається на увазі, що камінь овальної форми був видалений на зберігання. Місцеві археологи кажуть, що це дуже незвичайна і значуща знахідка.

«З огляду на її розташування, орієнтацію і наявність великої плити, ми спочатку подумали, що це гробниця бронзової доби. Але конструкція цієї конкретної гробниці не схожа на жодне з інших поховань бронзового століття, які у нас є», – сказав археолог Майкл О`Койлеайн.

«Це дуже незвичайна гробниця. Можливо, вона більш рання, але на цій стадії дуже складно датувати її», – додав він.

Археолог і експерт з географічних назв доктор Бреандан О`Чіобхайн сказав, що знахідка може мати неоціненне значення для нашого розуміння доісторичних ритуалів поховання.

«Ця гробниця виглядає повністю недоторканою, в її первісному стані і містить людські останки. Це надзвичайно важлива знахідка, оскільки оригінальна структура була збережена і не піддавалася втручанню», – підкреслили вчені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus