USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Індонезії знайшли найдавніші наскальні малюнки в історії людини
Археологи виявили в печері на індонезійському острові Сулавесі наскальний малюнок віком близько 44 тисяч років, який зображає полювання на свиней і буйволів.

Про це повідомляє theБабель.

На одній з частин малюнка довжиною 4,5 метра зображені дикі свині і буйволи. Поруч з ними намальовані фігури меншого розміру, схожі на людину, але мають риси тварин (хвости або звірині голови). В іншій секції зображення також намальований буйвол, оточений кількома фігурами з списами та, ймовірно, мотузками в руках.

«Я ніколи не бачив подібного раніше. Я маю на увазі, що ми бачили сотні місць з наскальним живописом в цьому регіоні, але ми ніколи не бачили щось схоже на сцену полювання», – розповів археолог австралійського Університету Гріффіта Адама Брамм.

Однак деякі вчені не вважають, що композиція являє собою єдиний малюнок. Вони вважають, що це може бути серією зображень, які були намальовані за кілька тисяч років.



Команда науковців проаналізувала кальцит, який утворився на картині. Вони виявили, що кальцит на зображенні свині почав формуватися, принаймні, 43 900 років тому, а відкладення на двох буйволах були, щонайменше, 40 900 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus