USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Індонезії виявили найдавніші рибальські гачки, що належали жінці
Раніше вважалося, що рибалити в Індонезії могли тільки чоловіки.

В Індонезії археологи виявили найдавніші рибальські гачки, які опинилися похоронним приданим жінки.

Захороненню доісторичної рибалки на острові Алор, за оцінками вчених, 12 тис. років, передає Вокруг Света.

«Прийнято вважати, що в Індонезії рибалили тільки чоловіки, - каже археолог з австралійського університету Сью О'Коннор. - Включення гачків в похоронний інвентар означає, що рибна ловля була жіночою справою».


Гачки з морських раковин тектус були викладені під підборіддям і навколо голови дорослої жінки. Це означає, що острів'яни вірили: вони необхідні для переходу в загробне життя. Риболовля була настільки важлива для них, що мала не тільки практичне, але і духовне значення.

«І в житті і в смерті жителі острова Алор були пов'язані з морем», - говорить Сью О'Коннор.

Раніше найдавнішими гачками, пов'язані з обрядом похорону, вважалися артефакти, знайдені на розкопках у Сибіру - їм, за оцінками археологів, близько 9 тисяч років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus