USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Індонезії у шлунку мертвого кита знайшли майже 6 кг пластику: стаканчики, пакети та капці
21 Листопада 2018 17:22
0
У шлунку мертвого кита, якого винесло на берег на сході Індонезії, знайшли майже 6 кілограмів пластику.

Рятувальники з Національного парку Вакатобі знайшли тушу майже десятиметрового кита біля парку у південно-західній провінції Сулавесі після повідомлень місцевих про поширення неприємного запаху, розповідає Громадське з посиланням на Associated Press.

Дослідники з Всесвітнього фонду дикої природи та представники парку знайшли у шлунку мертвої тварини близько 5,9 кілограмів пластикових відходів. Зокрема, 115 стаканчиків, 4 пляшки, 25 пакетів, 2 капців, нейлоновий мішок і ще близько тисячі інших видів пластику.

Причину смерті тварини поки що не встановили, зазначила координаторка збереження морських видів Всесвітнього фонду природи Дві Супрапті.

Координаційний міністр морських справ Індонезії Лухут Бінсар Панджаян сказав, що така знахідка у шлунку кита повинна підвищити рівень свідомості людей та спонукати використовувати менше пластику.

«Мені так сумно це чути...можливо, усередині інших тварин також є багато пластику», — сказав він.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus