USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На створення лісу йому знадобилося 24 роки: в Індонезії чоловік власноруч висадив 11 тисяч дерев
В Індонезії 69-річний Садіман, житель провінції у центральному районі острова Ява, власноруч висадив щонайменше 11 тисяч дерев, щоби створити новий ліс.

Для цього йому знадобилися 24 роки.

Про це пише Reuters.

Садіман, якого односельці часто називають просто «дідусь», висадив на понад 617 акрах (250 гектарах) землі щонайменше 11 тисяч баньянів та інших видів фікусів.

Коріння цих дерев допомагає утримувати підземні води та запобігати ерозії землі. Саме завдяки багаторічній праці Садімана колись неродючі пагорби знову перетворилися на землі, придатні для сільського господарства.

Доти через популярну практику розчищати землі для культивації підпалами, річки та озера в регіоні були на межі висихання.

«Я думав собі, якщо я не буду саджати дерева баньян, ця територія стане сухою. З мого досвіду, дерева баньян і фікуси можуть утримувати багато води», - пояснює Садіман.
Однак місцеві жителі не одразу оцінили старання чоловіка. Певний час його навіть вважали божевільним, оскільки Садіман обмінював кіз, яких вирощував, на нові саджанці. Дохід Садіману приносили гвоздика та джекфрут, які він також вирощував, а потім обмінював або продавав.

«Люди висміяли мене за те, що я приніс у село насіння дерев баньян. Їм було ніяково, оскільки вони вважали, що на цих деревах є духи», - розповів чоловік.
Однак відтоді як Садіман почав висаджувати свій ліс, у раніше безплідних і засушливих районах знову утворилися джерела. Наразі воду з джерел використовують у будинках та на фермах для зрошення. Якщо раніше місцеві фермери мали лише один урожай на рік через відсутність дощів, то тепер можуть збирати їх по два-три.

«Я сподіваюся, що люди тут можуть жити благополучно та щасливо. І не спалюватимуть ліс знову», ㅡ сказав Садіман.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus