USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Індії утворене метеоритом озеро змінило колір за лише одну ніч. Фото
Озеро-кратер в західному штаті Махараштра в Індії лише за одну ніч стало рожевим, захоплюючи любителів природи і дивуючи експертів.

Про це повідомляє ТСН.

Озеро Лонар утворилося приблизно через 50 тисяч років після падіння метеорита на Землю. Воно розташоване у 500 кілометрах від фінансової столиці Індії Мумбаї і приваблює численних туристів та екологів.

Тепер озеро різко змінило колір, заполонивши своєю красою соцмережі. Експерти на це відреагували: кажуть озеро вже змінювало колір, але ніколи – з такою швидкістю. Чиновники з державного лісового департаменту зібрали проби води, аби визначити точну причину змін.

Фахівці підозрюють, що це пов’язано з водоростями та солоністю води. «Солоність в озері збільшилася, оскільки рівень води в ньому цьогоріч різко знизився, до того ж воно стало ще теплішим, що призвело до надмірного росту водоростей», – припустив геолог у відео, опублікованому державною корпорацією розвитку туризму Махараштри в Twitter. «Ці водорості стають червоними за більш високих температур, тому озеро за ніч стало рожевим», – додав він.

Окрім цього, зниження активності людей через карантинні обмеження також могло якимось чином вплинути на озеро, сказав Мадан Сурьявасі, глава географічного відділу в університеті Махараштри Бабасахеба Амбедкара. Але точна причина буде відома лише після аналізу, додав він.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus