USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В японському лісі знайшли загадкові кола з живих дерев
У лісі японської префектури Міядзакі, Нікінан знайшли загадкові геометричні фігури, які формують зрілі дерева японського кедра.

Виявилося, що в 1973 році науковці створили проект в "експериментальному лісному господарстві".

Про це повідомляє gazeta.ua з посиланням на boredpanda.

Хотіли дослідити, як відстань між деревами впливає на їхній зріст.

Вони висадили кедри з меншим діаметром в середині кола, поступово збільшуючи радіус між деревами, щоб створити 10 ідеальних кіл.

Через понад 40 років з початку експерименту, стали проявлятися чіткі результати. Вігнута форма свідчить про швидкий ріст зовнішніх кіл, де дерева мали більше простору. Протилежна ситуація з внутрішніми колами. Конкуренція за воду, сонячне світло і ресурси не залишає місця для розвитку.

Різниця у висоті між найменшими кедрами в центрі та найбільшими зовні склала понад 5 м.

Із закінченням проведення експерименту, дерева мають зібрати найближчим часом. Але завдяки резонансу з боку людей, в майбутньому японську цікавинку можуть лишити як туристичну перлину.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus