USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В гармонії з природою: на острові в Данії відкрили екологічний готель
На данському острові Борнхольм, що неподалік міста Ронне, відкрили готель під назвою Green Solution House.

Будівля пройшла сертифікацію за найбільш строгими екологічними стандартами Данії та є передовою в країні.

Приміщення побудоване посеред природного парку та помірно використовує ресурси острова, інформує 24 Канал з посиланням на Archdaily.

Номери готелів та сама будівля використовують місцеву воду, яка після використання проходить очищення. Будівництво було майже безвідходним, а матеріали для споруди відбирали лише такі, які можна пізніше переробити. Сам будинок є повністю безвідходним.

Поряд з готелем розташоване озеро / Фото Archdaily

«Ми створили регенеративну систему, де фільтр з водоростей очищає стічні води до рівня якості питної води, та інший, який перетворює кухонні залишки на поживні речовини та чисту енергію», – пояснили розробники.

Кожен номер обладнаний системою, яка відстежує скільки ресурсів використовують гості, а також регулює мікроклімат та рівень вологості.


Інтер’єри лаундж-зон є доволі світлими / Фото Archdaily

Архітектурна студія зосереджувалась на місцевих матеріалах, щоб якомога менше транспортувати з материка. Зокрема бетонні та гранітні елементи повністю виготовлені на самому острові. Меню у ресторані складене зі страв, які традиційні для острова.

Активні матеріали, включаючи килими, гіпсокартон та мембрану даху, допомагають очищати повітря, тоді як великі вікна та мансардні світильники – забезпечують світлом персонал та гостей закладу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus