USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В еко-крамницях ніякого пластику
У столиці Нідерландів довели, що їжу і напої можна продавати без упаковки з пластику. Там відкрили супермаркет Ekoplaza з відділом, де продукти харчування мають будь-яку захисну оболонку, крім пластикової. Ініціатором ідеї виступила організація Plastic Planet, повідомляє Na chasi.

У зазначеному відділі пластикову упаковку замінили на скло, метал, картон, а також біоматеріали, які можна використовувати для компосту. У такій тарі та обгортці можна придбати м’ясо, рис, соуси, молочні продукти, шоколад, крупи, фрукти та овочі. Загалом в екологічному асортименті 700 видів та найменувань продуктів. Тобто жити можна. Усі товари відділу марковані спеціальним брендом Plastic Free Mark, щоб допомогти покупцям ідентифікувати продукти без пластику. До кінця року Ekoplaza планує відкрити у Нідерландах ще 74 такі відділи. Торік Plastic Planet провела опитування серед британських покупців: 9 із 10 підтримали ідею, аби у супермаркеті був відділ із продуктами харчування без пластику



На підтримку цього тренду в Ужгороді відкрили перший в Україні продуктовий магазин, власники якого повністю відмовилися від використання пластика та поліетилену, весь товар покупці самі фасують у власні полотняні мішечки та скляні баночки, а для всього краму можуть обрати паперову упаковку, зручні та стильні еко-торби. Замість "кульочків" відвідувачам пропонують фірмові полотняні мішечки, які можна придбати один раз і використовувати постійно.

У крамниці на вагу можна придбати продукти вирощені повністю без використання хімічних добрив на українській землі нашими землеробами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus