USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Британії створили одяг, який «росте» разом із дитиною
Британський інженер Райан Ясин представив одяг з унікальної тканини. Вона може легко розтягуватися в довжину і ширину. Таким чином розмір вбрання змінюється зі зростанням дитини, повідомляє NewWest Media.

Новинка є плісованою тканиною, яку можна розтягувати на декілька розмірів більше. Зовні матеріал нагадує паперове оріґамі, але все ж він водонепроникний та міцний. Тканина придатна для машинного прання і повторної переробки.

Нині тканину використовують лише для дитячого одягу. За розрахунками розробника, одного костюму з такого матеріалу може вистачити від трьох місяців до трьох років.

Ця тканина дозволить батькам значно заощадити, адже зникне необхідність постійно купувати дитині новий одяг. Бо побутує думка, що діти ростуть невпинно і їм важко підбирати одяг. Окрім цього, вироблення одягу з екологічно чистого матеріалу зменшить рівень забруднення довкілля.

Розробка Райана Ясина отримала премію в галузі промислового дизайну "James Dyson Award".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus