USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Азовському морі знайшли «острів з медуз»: вчені дали пояснення феномену. Відео
Відпочивальники в курортному Бердянську зуміли зняти аномальне явище – «острів з медуз» в Азовському морі.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, гігантську плавучу колонію помітили в півсотні метрів від берега – серед них навіть було важко розгледіти воду.

Через велику кількість медуз в Азовському морі цьогоріч відпочивальники часто віддають перевагу прогулянкам по узбережжю. Вчені кажуть, що збільшення популяції медуз прямо пов’язане з тим, що вода стає більш солоною.

Наприклад, в Азовському морі цей показник становить 14 проміле – в півтора рази вище, ніж було в 90-х роках. Окремий вплив здійснюють зміни клімату.

«Крім того, що солоність в Азовському морі вища і це сприяє поширенню чорноморської фауни, проте у нас ще не було сильних морозів минулої зими і медузи не гинули взимку в Азовському морі», – пояснив заступник директора НДІ рибного господарства та екології моря Костянтин Дем’яненко.

Найближчими днями в Бердянську прогнозують сильні хвилі, які повинні відлякати медуз.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus