USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Австрії хірурги скріплюють переломи гвинтами з людських кісток
Для скріплення зламаних кісток хірурги використовують гвинти з біосумісних матеріалів - як правило, титану або нержавіючої сталі. Металеві гвинти міцні і надійні, але важкі і часто заважають пацієнтам в побуті, а для того щоб дістати їх, доводиться робити нову операцію. Австрійські і німецькі ортопеди і фахівці з біомеханіки пропонують органічну альтернативу металевим гвинтам - Shark Screw, гвинти зі щільної та твердої середньої частини стегнової кістки людини, передає Naked-science.

Кістяні гвинти виробляє берлінський стартап surgebright спільно з Німецьким інститутом пересадки тканин і клітин (DIZG). Їх вже використовують хірурги 14 австрійських клінік. Сировиною служать кістки людей, які за життя підписали документи, що дозволяють використовувати їх тканини і органи для пересадки іншим людям. Перед тим, як використовувати біоматеріал, експерти перевіряють його на відповідність: міцність, відсутність внутрішніх порожнин, епідеміологічну безпеку.

Зараз йде робота над новим дизайном гвинта, спеціально призначеним для операцій на кістках ніг і щелепно-лицевої хірургії. В обох випадках є свої складності. Для операцій на верхній щелепі потрібні дуже маленькі гвинтики - довжиною близько 2 см, але навантаження вони повинні витримувати значні, оскільки м'язи щелепи - найсильніші м'язи тіла (у відносних цифрах) і регулярно надають на щелепи серйозний тиск. Для лікування переломів ніг потрібні гвинти більшого розміру (4-6 см), але вони теж повинні витримувати великі навантаження, пояснюють інженери surgebright.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus