USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Австралії знайшли величезні золоті самородки: вага найбільшого майже 100 кг
В Західній Австралії шахтарі знайшли два величезні камені з рясними вкрапленнями золотої породи.

Кожен з цих каменів коштує за першими і приблизними оцінками - мільйони доларів.

У найбільшому з них, який важить 95 кг, міститься близько 2400 унцій золота (це більше 70 кг), повідомили у добувній компанії RNC Minerals, передає Unian з посиланням на Бі-бі-сі.

У компанії уточнили, що минулого тижня з шахти поблизу Калгурлі вдалося добути золота на суму близько $11 млн.
Знахідку шахтарів оцінюють як дуже рідкісну. "Люди все ще знаходять самородки на території золотих копалень, але зазвичай вони важать всього кілька унцій", - сказав професор Сем Спірінг, керівник австралійської гірничодобувної школи в університеті Кертін.

Золотодобувачі оцінили більший з каменів приблизно в $3 млн, а другий самородок вагою 63 кг (в ньому 1600 унцій золота) - $1,9 млн.
Основний склад каменів - кварцова порода. За словами професора Спірінга, зазвичай шахтарі Австралії видобувають близько 2 кг золота на тонну скельної породи.
"Дуже рідко ми бачимо подібні результати. Це феноменальна і захоплююча знахідка", - говорить він.
До виявлення золота минулого тижня спеціалізацією шахти був видобуток нікелю.

Австралійський Калгурлі - золотодобувний регіон з великою історією. Місто Калгурлі було засноване 17 червня 1893 року золотошукачем Патріком Хенненом, який виявив поблизу велике родовище золота, до цих пір вважається одним з найбільших в Австралії (цю місцевість часто називають "Золотою милею").
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus