USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Австралії знайдено павука, чиї ікла можуть прокусити ніготь і вбити людину за 15 хвилин
18 Листопада 2021 15:23
0
В Австралії науковці зоопарку отримали несподіваний подарунок. Анонім прислав контейнер із небезпечним воронковим павуком.

Про це повідомляє ТСН.

Гігантський арахнід був розміром трохи більше 8 см, а його вигнуті ікла завдовжки – 2 см.

«За всі мої 30 років роботи в Парку я ніколи не бачив такого великого воронкового павука», – розповів співробітник Австралійського парку рептилій Майкл Тейт.

Наглядачі парку одразу ж назвали величезну самку арахніда «мегапавуком», проте вони не знають, де її знайшли і хто її впіймав. Вона була упакована в контейнер без будь-яких позначок або інформації про її дарувальника.
Воронкові павуки, яких налічується близько 40 видів з родів Hadronyche та Atrax, мешкають у східній Австралії. Деякі види роблять настільки отруйний укус, що можуть вбити дорослу людину протягом 15 хвилин. Крім того, павук має міцні ікла, здатні прокусити ніготь.
Коментарів: 3
Вчителька Показати IP 18 Листопада 2021 21:43
В павуків немає ікол, від слова зовсім. Звичайно, ви не спеціальне видання, але ж хоч трохи дивіться, що пишете. Невже редактор у Вікіпедію заглянути не може? Слово "щелепи" було б цілком доречне
Учень до Вчителька Показати IP 18 Листопада 2021 23:14
Якщо в павуків немає ікла, а правильно буде називати щелепами. Емми, мені здається, що ви така собі вчителька. Взагалі-то це хеліцерові, а їхні «щелепи» називаються хеліцери! А також, ці ж хеліцерові більшу структуру своїх «щелеп» будують з міцного хітину, що в свою чергу руйнує про радянський стереотип про щелепу, адже вона у представників щелепових побудована з кальцію та інших мінеральних структур.
Вчителька до Учень Показати IP 19 Листопада 2021 13:08
Дякую. Я добре знаю, що ротовими кінцівками павуків є хеліцери і ногощупальці. Але змушена відзначити, що ви не зовсім уважно прочитали мій допис.Мова йде про НЕспеціальне видання і ДОРЕЧНИЙ, а не правильний термін. У науково-популярному дописі це цілком можливо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus