USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Австралії запустили найбільшу літій-іонну батарею
В Австралії побудували «найбільшу літій-іонну батарею в світі» потужністю понад 100 мегават-годину. У п’ятницю, 1 грудня, її офіційно підключили до загальної енергомережі.

Така батарея здатна забезпечити електрикою близько 30 тисяч будинків. Влада розраховує, що новий акумулятор знизить навантаження на електромережу під час пікового споживання.

Батарею побудували всього за кілька місяців – засновник американської компанії Tesla Ілон Маск зобов’язався завершити будівництво протягом 100 днів. Підприємець раніше пообіцяв, що, якщо компанія не завершить будівництво в обіцяні терміни, акумулятор дістанеться Австралії безкоштовно. Остаточна вартість проекту не розкривається, раніше його оцінювали в 50 мільйонів доларів.

Після потужного урагану в вересні 2016 року в штаті Південна Австралія почалися перебої з електроенергією. Трохи менше половини енергії в цьому штаті виробляють вітряні електростанції.

На фото: працівник компанії Hornsdale Power Reserve, де встановлена батарея Tesla

Джерело: Радіо Свобода
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus