USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Австралії з простроченого пива будуть виготовляти біопаливо
Коли в березні в Австралії через пандемію коронавірусу закрилися паби і бари, пивоварні країни залишилися з величезними запасами нерозпроданого несвіжого пива.

Але ідея, що робити з невикористаним напоєм, прийшла в голову австралійським пивоварам досить швидко. Пінний напій вирішили використовувати в якості нового джерела поновлюваної енергії для станції очистки води в Південній Австралії. Про це повідомляє Agroter.

Через пандемію COVID-19, в австралійських барах, ресторанах та пабах зберігалася неймовірна кількість «незатребуваного» пива.Термін придатності напоїв дуже швидко добігав кінця.

Однак замість того, щоб вилити його в каналізацію, деякі пивоварні вирішили дати пінному напоєві ще один шанс. Так, пиво було відправлено на станцію очищення водостічних вод в Австралії, де воно було перероблено в біогаз, який потім буде перетворено на електрику для запуску установки.

За інформацією видання, завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом для реакторів заводу, який зазвичай отримує близько 80% електроживлення якраз з біогазу. 40 000 галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця. За словами експертів, цього достатньо для живлення 1200 будинків.

Як повідомляють австралійські видання, введений в кінці березня карантин в Австралії дуже сильно вдарив по пивоварній галузі.У травні, один з найбільших пивоварних заводів країни – Lion Beer, повідомив про те, що на підприємстві залишилися непроданими близько 90 000 діжок – або 4,5 мільйона літрів (1,188 млн галонів) пива. Завод також прийняв рішення відправити напій на переробку. Як повідомляють представники компанії, отриманий біогаз завод планує використовувати для живлення свого підприємства.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus