USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Австралії виявлено новий вид древніх крокодилів
Дослідники з Університету Квінсленда ідентифікували новий вид доісторичних крокодилів, який назвали Paludirex vincenti.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Автори відкриття назвали цей вид на честь Джеффа Вінсента, який виявив гігантський скам’янілий череп цієї істоти.

Латинською «Paludirex» означає «король боліт», а «vincenti» шанує покійного містера Вінсента.

«Болотний король був страхітливим крокодилом. Його скам’янілий череп становить близько 65 сантиметрів, тому, за нашими оцінками, Paludirex vincenti мав довжину не менше п’яти метрів. Найбільший крокодил сьогодні – це індо-тихоокеанський крокодил Crocodylus porosus, який виростає приблизно до таких же розмірів», – розповів науковець Університету Квінсленда Йорго Рістевські.

Paludirex vincenti був одним з головних хижаків Австралії кілька мільйонів років тому, здатним полювати на гігантських доісторичних сумчастих. В Австралії існували різні види доісторичних крокодилів, а крокодили були важливим компонентом фауни Австралії протягом мільйонів років.

«Важко сказати, чи зник Paludirex vincenti в результаті конкуренції з такими видами, як Crocodylus porosus. Альтернативою є те, що він вимер через висихання клімату і скорочення річкових систем, в яких він колись жив – тепер ми досліджуємо обидва сценарії», – зазначили автори відкриття.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus