USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Австралії птах навчився повторювати дитячий плач і сирени евакуації. Відео
Чудовий лірохвіст (Menura novaehollandiae) на ім’я Ехо з австралійського зоопарку Таронга в Сіднеї навчився імітувати багато тривожних звуків.

Незважаючи на те, що зоопарк уже рік закритий через коронавірус, Ехо навчився ідеально імітувати крики людського немовляти, повідомляє Новое время.

«Сперечаємося, ви не очікували цього тривожного дзвінка! Наш лірохвіст Echo володіє дивовижною здатністю відтворювати різні звуки, в тому числі дитячий плач!» – розповіли працівники зоопарку в своєму блозі.

На сьогодні зоопарк закритий через COVID-19, але це не завадило лірохвосту розвивати і відточувати свої навички. Ехо вперше почав видавати звуки дитячого плачу близько року тому, розповідають у зоопарку.

«Я можу тільки припустити, що він підслухав цей звук у наших гостей. Очевидно, він працював над своїм співом під час ізоляції», – сказала керівниця підрозділу Таронга з птахів Лінн Голебіовські.

«Є два інших звуки, які він видає і які він недавно дізнався. Один – це звук електродрилі, який лякаюче точний, другий – наша пожежна сигналізація. У нього навіть є повідомлення «евакуюють зараз», – зізналася Голебіовські.

Цікаво, що сірінкс чудових лірохвостів – голосовий орган співочих птахів – достатньо простий в порівнянні з іншими співочими птахами. Він складається всього з трьох пар м’язів замість чотирьох і вважається відносно примітивним.

У дикій природі пісні лірохвостів більше відповідають навколишньому середовищу тих чагарників, в яких вони мешкають – в основному це пісні інших птахів.

«Це означає, що певна варіація їхніх пісень передається не тільки від батьків до нащадків, як генетично успадкована риса, але також від братів і сестер і не пов’язаних між собою особин через кілька поколінь. Навіть за десятиліття практично немає змін у репертуарі», – розповіли австралійські вчені.

Отже, хоча у птахів дійсно є вражаючий набір навичок для співу, те, як вони відточують і використовують ці навички, схоже, залежить від контексту. У зоопарку Таронга контекст Ехо незмінно включає якусь дитину, що плаче.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus