USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Австралії на курортному острові знайшли рідкісне дитинча-альбіноса зеленої черепахи. Фото
Австралійська дослідниця Джессіка Бакман знайшла на південному острові Леді Елліот Великого Бар’єрного рифу в штаті Квінсленді гнізда новонароджених зелених черепах, один з яких виявився альбіносом.

Як пише The Guardian, Бакман знайшла в одному з гнізд рідкісне рожеве дитинча черепахи.

«Я витягнула трохи піску й він або вона опинилися посеред нього. Я була дуже шокована», – розповіла жінка.

Її колега Джим Бак, який понад 30 років займається спостереженням за черепахами на рифі, підрахував, що лише одне зі 100 тисяч відкладених яєць призводить до вилуплення альбіноса.

Саме тому дослідники здивувалися, коли 8 березня виявили у гнізді друге дитинча-альбіноса, яке не вижило й застрягло у своїй раковині.
«Важко сказати, чи були інші, тому що нас не було в той час, коли вилупилися дитинчата», – сказав Бак.

Альбінізм – це спадкове захворювання, що характеризується повною або частковою відсутністю пігментації, у результаті чого утворюються білі або рожеві зразки. У тваринному світі це зазвичай означає дуже коротке життя, тому що в особин немає можливості маскуватися.

Бак сказав, що за всі роки досліджень черепах він ніколи не бачив дорослих черепах-альбіносів і навіть не чув повідомлень про їх виявлення. Він зазначив, що дитинча було не найсильнішим, але після допомоги змогло пройти близько 10-15 метрів до води.

«Загалом нормальне число дитинчат, що вилупилися від зеленої черепахи й доживають до дорослого життя, – одне на тисячу. Очевидно, у цих хлопців (альбіносів – ред.) значно менше шансів дожити до цієї стадії», – сказала Бакман.

Бак і Бакман працюють у сфері управління екосистемами на курорті Lady Elliot Island Eco Resort. Вони спостерігають за успіхом гніздування зеленої черепахи й головастих черепах там і на сусідньому острові Леді Масгрейв.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus