USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: В Аргентині знайшли кістки велетенського хижого птаха
До появи сучасної людини світ належав велетням. Велетенські птахи не були виключенням. Вони займали екологічні ніші як на поверхні Землі, так і в повітрі.

Стало відомо, що в Аргентині знайшли кістки велетенського хижого птаха, який був родичем Аргентавіса, повідомляє 24 канал.

Teratornis merriamis – це велетенський хижий птах роду Teratornis, сімейства Teratornithidae. До цього ж сімейства відноситься й Argentavis, який, ймовірно, був найбільшим летючим птахом в історії планети.

Рід Teratornis виникли близько 25 мільйонів років тому та вимер близько 10 – 12 тисяч років тому. Розмірами вони поступалися Аргентавісу, але все одно були велетнями.
Розкопки в Аргентині виявили кістки велетенських хижих птахів
Розкопки в Аргентині виявили кістки велетенських хижих птахів

Детальніше про Teratornis

Рід Teratornis існував виключно на території двох континентів: Південної Америки та Північної Америки.

Їх пов'язують із сучасними грифами Нового Світу. Кондори теж є далекими родичами роду Teratornis. Найдавніші залишки велетенських птахів походять з Південної Америки, з території сучасних Аргентини та Бразилії.

Дивним виглядає те, що кістки у Південній Америці знаходять у часовому проміжку 25 – 5 мільйонів років тому. У проміжку 5 мільйонів років тому – близько 10 тисяч років тому кістки Teratornis виявляють лише у Північній Америці.

Вчені не могли зрозуміти, чому птахи зникли на одному континенті та з'явилися на іншому. Нові знахідки проливають світло на це.

Нові знахідки палеонтологів

Палеонтологи класифікували чотири нових птахів Teratornis. Залишки були виявлені у різні часові проміжки, але зрозуміти, що саме було знайдено вдалося лише зараз. Кістки мають спільні риси з Teratornis merriamis, проте є й відмінності. Це може свідчити про те, що був відкритий новий вид або види роду Teratornis.

Та що найголовніше – це вік знахідок. Палеонтологи встановили, що ці птахи жили в період пізнього середнього плейстоцену (близько 120 тисяч років тому) до раннього пізнього плейстоцену (110 тисяч років тому).

Таким чином вдалося встановити, що велетенські летючі хижаки не зникли з території Південної Америки 5 мільйонів років тому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus