USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Антарктиді виявили найглибшу точку на суші нашої планети
Група дослідників, очолювана вченими з Каліфорнійського університету з Ірвайну, виявила в Антарктиді найглибше місце на суші.

Про це повідомляє Урядовий кур’єр.

Відзначається, що найглибше місце було виявлено під льодовиком Денман у Східній Антарктиді.

«З огляду на масу, дані радарів та інформацію про рух льоду, ми дізналися, скільки льоду заповнює каньйон, який, за нашими підрахунками, простягається на 3,5 тисячі метрів нижче рівня моря. Це найглибша точка на суші»,– передає видання слова глави групи вчених Метью Морлігема, який працював над проєктом шість років.

«Старі карти показували менш глибокий каньйон і ми працювали над їх уточненням», – додав Морлігем.

У ході дослідження також встановлено особливості будови льодовиків в Антарктиді, які можуть збільшити ризик серйозних наслідків танення льоду і відокремлення льодовиків від материка.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus