USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Антарктиді відколюється айсберг розміром з два Нью-Йорки
Айсберг розміром майже 1700 квадратних кілометрів, тобто приблизно як два Нью-Йорка, відділяється від шельфового льодовика Бранта в Антарктиді. Про це повідомляється на сайті NASA.

«Розлом льодовика Бранта призведе до утворення айсберга, площа якого вдвічі перевищує площу Нью-Йорка. Невідомо, як його відділення позначиться на майбутніх наукових дослідженнях і на присутності на льодовику людей», – йдеться в повідомленні.

Тріщини на льодовику вперше були помічені в жовтні 2016 року. Відтоді вони постійно просуваються і глибшають на схід. Айсберг, який відколеться, площею щонайменше 1700 кв. км., стане не дуже великим за антарктичним мірками і навіть не входитиме до топ-20.

Вчені більше стурбовані тим, що його відділення дестабілізує льодовик і поставить під питання майбутнє розташованої на ньому наукової станції «Халлі» Британської антарктичної служби.

Ця науково-дослідна база зазвичай працює цілий рік, але в останні роки двічі зачинялася через непередбачувані зміни у льодовику.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus