USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Амазонії знайшли десятки нікому невідомих поселень із дорогами
Дослідники зазначають, що це нове дослідження абсолютно дискредитує колишні низькі оцінки у 1,5 – 2 млн жителів для усього басейну.

Археологи оголосили про виявлення 81 раніше невідомого, загубленого села невеликої частини Амазонії, які загалом охоплюють більше 2,1 млн квадратних миль тропічної місцевості у восьми країнах, включаючи Бразилію, Перу та Еквадор, предає ТСН.

Окрім селищ були також відкриті дороги та ферми. У дослідженні вказано, що є дані сотень інших сіл, які ще не були виявлені в Амазонці.

Учені кажуть, що до того, як європейці прибули наприкінці 1400-х та початку 1500-х років, у частині південного амазонського дощового лісу колись проживали від 500 000 до 1 млн людей.

Це означає, що набагато більше людей могло жити в Амазонії, аніж припускалось раніше. Дослідники пишуть, що це нове дослідження "абсолютно дискредитує колишні низькі оцінки у 1,5 – 2 млн жителів для усього басейну".

Відкриття заповнює великий розрив в історії Амазонії та дає додаткові докази того, що дощовий ліс, який колись вважався недоторканим, насправді сильно вплинув на тих, хто там жив.

"Існує загальне помилкове уявлення про те, що Амазонія – незрівнянний ландшафт, дім розкиданих, кочових громад", – сказав дослідник Джонас Грегоріо де Соуза, археолог Ексетерського університету. "Це не так. Ми виявили, що деякі поселення біля великих річок є набагато більшими, ніж ми думали раніше, і ці люди вплинули на навколишнє довкілля", – наголосив дослідник.

Використовуючи супутникові знімки, а потім особисті опитування, учені знайшли залишки сіл і таємничі роботи, відомі як геогліфи – штучні рови з дивними квадратними, круговими або гексагональними формами, мета яких залишається невідомою.

Після того, як протягом багатьох століть вони були приховані, ці дивні форми за останні кілька років стали видимими через вирубку лісів.

"Наші дослідження показують, що нам потрібно переосмислити історію Амазонки", – зазначив співавтор дослідження Хосе Іріарте.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus