USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Альпах лід став рожевим: це може мати тяжкі наслідки для клімату. Фото
Вчені в Італії досліджують загадкову появу рожевого льоду в Альпах, викликаного водоростями, які прискорюють наслідки зміни клімату.

Про це повідомляє ТСН.

Є суперечки про те, звідки беруться водорості, але експерт Бьяджо Ді Мауро з Національного дослідницького ради Італії сказав, що рожевий сніг, помічений на частинах льодовика Presena, ймовірно, викликаний тією ж рослиною, що знайшли в Гренландії. Там сніг став зеленим через те, що його вкрили зелені водорості.

«Водорості не є небезпечними, це природне явище, яке відбувається під час весняних і літніх періодів в середніх широтах», - вважає дослідник Ді Мауро, який вивчав водорості на льодовику Мортераш в Швейцарії.

Рослина, відома як Ancylonema nordenskioeldii, присутня в так званій темній зоні Гренландії, де також тане лід. Зазвичай лід відбиває понад 80% сонячного випромінювання назад в атмосферу, але водорості затемнюють лід, тому він поглинає тепло і тане швидше.

У міру того, як швидко лід тане, з’являється більше водоростей, які дають життєво важливу воду і повітря і додають червоні відтінки до білого льоду в Пассо Гавія на висоті 2618 метрів. За словами дослідника, все, що затемнює сніг, змушує його танути.

«Ми намагаємося кількісно оцінити вплив інших явищ, крім людського, на перегрів Землі», – сказав Ді Мауро, зазначивши, що присутність туристів і підйомників також може впливати.

Туристи на льодовику теж нарікають на наслідки зміни клімату.

«Перегрів планети – проблема, і останнє, що нам було потрібно, це водорості. На жаль, ми завдаємо незворотної шкоди. Думаю, ми вже перебуваємо на етапі неповернення», - кажуть туристи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus