USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Африці знайшли загадкові кристали віком 105 тисяч років. Фото
У Південній Африці в пустелі Калахарі виявили колекцію кристалів, вік якої – близько 105 тисяч років. Вона зберігалася в печері всередині пагорба Га-Мохан.

Як пише ТСН, археологиня Університету Гріффіта Джейн Уілкінс і її колеги знайшли 22 білих кристали кальциту правильної форми. Таємне місце мало такий вигляд, ніби хтось спеціально зібрав кристали, можливо, як ритуальне підношення. Поруч було кілька зламаних обгорілих шматків шкаралупи страусиних яєць, які могли містити запаси води.

Вік колекції вдалося визначити завдяки методу оптично стимульованої люмінесценції. Дослідники відзначають, що це таємне місце з’явилося приблизно тоді ж, коли населення узбережжя Південної Африки почало збирати мушлі.
Ця знахідка підтверджує, що мешканці центральних районів африканського континенту не відставали від своїх прибережних сусідів в розвитку.
Раніше вченим не вдавалося виявити свідчення того, що жителі внутрішніх районів Африки зберігали воду в яєчній шкаралупі, фарбували предмети за допомогою пігменту або колекціонували предмети.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus