USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Африці знайшли бактерію, що харчується ядерним паливом
Вчені припускають, що така дивна форма життя може існувати на Європі, супутнику Юпітера.

Вчені виявили на Землі екзотичну одноклітинну форму життя, яка існує за рахунок розкладання радіоактивного урану і торію, харчуючись ядерною енергією, передає Вокруг Света.

Колонія бактерій Candidatus Desulforudis audaxviator була знайдена під основою золотої копальні в Південній Африці. Це дуже дивна форма життя, єдина у своєму роді. Вона створює примітивні екосистеми, здатні існувати абсолютно ізольовано в глибокому підпіллі протягом мільйонів років. Дивовижні бактерії пристосувалися виживати без сонячного світла, на відміну від інших мешканців Землі.

«Це - єдина екосистема на Землі, яка виживає за рахунок ядерної енергії», - стверджує бразильський астроном Дуглас Галант з Центру дослідження енергії та матеріалів. Галант і його колеги вважають, що подібні одноклітинні істоти можуть жити на одному з найзагадковіших супутників Сонячної системи - Європі. Астрономи припускають, що під кіркою льоду на Європі ховається океан, на дні якого можуть жити бактерії, що харчуються ядерним паливом.

«Дно океану на Європі, здається, нагадує умови життя Землі протягом першого мільярду років, - стверджує Дуглас Галант. - Вивчення Європи - це своєрідний ретроспективний погляд на нашу власну планету в минулому».

Заледенілий супутник Юпітера для вчених - один із ідеальних кандидатів на існування позаземного життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus