USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Африці натрапили на загублене місто
У Південноафриканській Республіці за допомогою лазерних технологій віднайшли давнє місто Квененг.

У цьому поселенні за часів розквіту проживало щонайменше 10 тис. чоловік, пише Gazeta.ua з посиланням Science Alert.

Дослідники з Вітватерсрандського університету завдяки технологіям виявили, що окремі стародавні камені складаються в обриси справжнього міста. Вчені нанесли місто на карту і з'ясували, що відбувалося за часів його розквіту. Археологи створили цифрові зображення 800 ферм та інших споруд.

"Це означає заповнення величезного історичного розриву, особливо для південної частини Африки, тому що ми знаємо, що доколоніальна історія південної частині Африки не має письмових свідчень. Тепер ми починаємо заповнювати прогалини, використовуючи цю технологію LIDAR", – пояснює Ферн імба Сіксванха, археолог з університету Вітватерсранда, що займається дослідженнями.

Використовуючи мільярди лазерних світлових імпульсів від нижніх західних схилів пагорбів Суйкербосранд поблизу Йоганнесбурга, дослідники змогли побачити місто крізь рослинність.

Дослідження показують, що Квененг, який займав близько 20 кв. км, процвітав в період між XV і XIX століттями. У ті часи це було багате і процвітаюче місто.


Кілька пар паралельних кам'яних стін показують, що в місто було безліч проходів, багато з яких виглядають як побудовані для випасу корів і іншої свійської худоби через деякі частини міста. У центрі Квененгу виявили залишки двох масивних корпусів, які разом займають площу 10 тис. кв. м. Археологи вважають, що в них містилося близько тисячі голів великої рогатої худоби.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus