USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Увагу самок дельфіни привертають подарунками
22 Листопада 2017 11:41
0
Океанологи встановили, що самці дельфінів добиваються прихильності самок, підносячи їм подарунки. Відповідна стаття опублікована в журналі Scientific Reports, передає Кореспондент.

Група океанологів під час багаторічного спостереження за горбатими дельфінами поблизу північно-західного узбережжя Австралії вперше задокументувала, як самець підносить самиці подарунок - очевидно, щоб вона погодилася з ним спаруватися. Дельфін опустився на дно і підняв звідти морську губку, а потім носом підштовхнув її до самки.

Дослідники вважають, що так він, імовірно, хотів зарекомендувати себе як партнера, що їй підходить. Така поведінка досить рідко зустрічається у ссавців, за винятком приматів.

За словами вчених, спостереження свідчать про раніше невідомі особливості соціальної взаємодії у дельфінів. Надалі вони розраховують з'ясувати, чи справді така поведінка самців підвищує ймовірність спарювання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus