USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Унікальне поселення «Крил янгола» знайшли в Одеській області. Фото
У Національному природному парку «Тузловські лимани» на Одещині вчені знайшли поселення молюсків «Крила янгола».

Раніше дослідникам вдавалося виявити лише мертвих молюсків. Про це розповів заступник директора парку, доктор біологічних наук Іван Русєв у своєму Facebook, передає Ракурс.

В заповідній частині парку на мисі Кафа, а також в прибережній частині Чорного моря вченим нарешті вдалося знайти колонію рідкісних живих молюсків.

Виявилося, що вони населяють всю прибережну частину Чорного моря в парку і формують компактні поселення на глинистих відкладеннях. Кількість молюсків виявилася величезною та обчислюється тисячами на один гектар землі.

Вчені також розповіли, що молюски виконують роль своєрідних «фільтрів» в лимані, і також є частиною харчового ланцюжка тварин та джерелом збагачення кальцію в морях і лиманах.

Молюски, яких знайшли дослідники в лимані, виявилися у два рази більше морських молюсків. Це може говорити про те, що їжа та умови проживання в лимані набагато кращі для цих тварин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus