USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ультразвукові хвилі можна використовувати для контролю мозку. Дослідження
Доцент кафедри біомедичної інженерії в університеті штату Юта Ян Кубанек разом із командою використовували ультразвукові хвилі з метою контролю мозку мавп.

Про це пише Daily Mail, повідомляє ТСН.

Багато видів терапевтичного ультразвуку використовують різні інтенсивності і частоти звуку. Проте, всі моделі мають загальний принцип «стимулювання» або навіть порушення тканини звуковими хвилями вище діапазону людського слуху.

У цьому дослідженні ультразвукові хвилі, призначені для точної терапії, мають справу з імпульсами звуку на високій нечутній частоті. Ці імпульси направляються в мозок за допомогою ультразвукового перетворювача, як і палички, які використовуються для ультразвукового сканування.

За словами дослідників, звукові імпульси націлені на нейронні ланцюги в мозку, потім активують нейрони і впливають на поведінку, якою керують ці нейрони.

У своєму експерименті американські дослідники направляли ультразвукові хвилі в точки лобової кори головного мозку, впливаючи на рішення мавпи вибрати одну з двох цілей в комп’ютерному тесті відбору. Дослідники вважають, що ця неінвазивна терапія може замінити ліки або навіть хірургічне втручання.

Що можна буде лікувати за допомогою безболісної ультразвукової стимуляції мозку:

переїдання;

залежність;

психічні розлади, такі як тривога і депресія;

неврологічні порушення, такі як епілепсія або хронічний біль.

Кубанек сказав, що розлади головного мозку слід лікувати індивідуально і цілеспрямовано, а не пропонувати пацієнтам ліки. Він додає, що неінвазивний, точний і індивідуальний інструмент для вирішення проблеми кожного пацієнта був би більш ідеальним.

За словами Кубанека, їхня робота показує, що ультразвук може виробляти настільки сильні ефекти, що може впливати на поведінку. Через три роки команда планує почати клінічні випробування у пацієнтів з депресією. Дослідники говорять, що їхнє дослідження також включає рекомендації для майбутніх операцій «ультразвукової нейромодуляціі» як у людей, так і у тварин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus