USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Уламки незвичайного метеориту знайшли в Японії. Відео
Метеорит, який осяяв нічне небо Японії зовсім нещодавно, був знайдений у вигляді уламків.

Гігантська вогненна куля розпалася на дві частини та закотилася в будинок однієї з мешканок Токіо.

Про незвичайну знахідку оголосили в Національному музеї науки Японії, де продовжують досліджувати уламки, повідомляє Ракурс.

Вважається, що фрагмент метеорита спочатку мав діаметр у кілька сантиметрів, але в процесі польоту розпався на дві частини. Вага відколотих шматків склала 63 г та 70 кожен.

Мешканка багатоквартирного житлового будинку прокинулася від гучного шуму рано вранці 2 липня і виявила шматок небесного тіла в загальному коридорі біля своєї квартири.

Потім вона побачила слід від удару на поручні в коридорі, який допоміг жінці виявити другий шматок каменю у дворі. За час пошуків обох шматків метал в одному з них встиг заіржавіти й змінити колір через дощ.

У музеї, який займається аналізом фрагментів, заявили, що в уламках метеорита знайшли ізотопи алюмінію, натрію і марганцю. Це свідчить про те, що небесне тіло піддавалося обстрілу космічними променями.

Оскільки деякі види ізотопів розпадаються за кілька днів, вчені з музею підтвердили, що камені є осколками метеориту, що нещодавно впав.

Зараз вчені планують представити цей метеорит для реєстрації в Метеоритному суспільстві. Йому вирішили дати ім’я «Нарашино». Якщо він буде прийнятий, це буде 53-й метеорит, реєстрація якого відбулася з країни висхідного сонця.

Як повідомлялося раніше, на сході Японії у регіоні Канто в небі зафіксували яскравий метеор.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus