USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Українське Рожеве озеро потрапило до популярного британського журналу. Фото
Популярний британський журнал про подорожі National Geographic опублікував знімки із серії At the Pink Planet («На рожевій планеті») українського фотографа Євгена Самученка з Одеси.

На фото зображено Рожеве озеро (Лемурійське озеро), яке знаходиться в українському селі Григорівка (Херсонська область), повідомляє Сьогодні.

«Мій знімок з України опублікований на розвороті друкованого журналу National Geographic Traveller. Травневий випуск», – написав Самученко на своїй сторінці в Facebook.

«Коли вперше бачиш Рожеве озеро в Херсонській області, то здається, ніби потрапив на іншу планету. Влітку мікроскопічні водорості забарвлюють воду в рожевий та червоний кольори. Знайти місце, звідки можна подивитися на озеро зверху, майже неможливо, тому я вирішив використовувати дрон», – розповів фотограф.


Що лікує Рожеве озеро? Вважається, що воно має цілу низку унікальних властивостей. Саме це і приваблює сюди туристів. Вода цього озера збагачена мінералами (магній, калій, йод, бром), також в ній міститься ортоборна кислота, вуглеводи і солі. Незвичайний колір водоймі надає бактерія Дуналіелла солоноводна.
Коментарів: 3
1 Показати IP 15 Квітня 2020 15:19
А лічить що?
Каям Показати IP 15 Квітня 2020 17:52
Чув що лікує псоріаз .
Коля Показати IP 16 Квітня 2020 11:42
в минулому році вирішив з сімєю поїхати туди - не доїхав. Величезні вантажівки розбили груновку до таких колій, що тільки джипами люди ризикують їхати, і по полю, і по залишкам дороги. А це десь 3 км від асфальту (село Григорівка). І рожевий відблиск - у сонячну погоду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus