USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені знайшли вагітного іхтіозавра, якому 180 млн років
У північному Йоркширі учені виявили скам`янілість іхтіозавра, якій уже 180 млн років. Зазначається, що рептилію знайшли разом із ненародженими ембріонами, які містились у її животі, передає ТСН.

Науковці також виявили залишки 6-8 малих ембріонів, які були обтягнуті скам'янілими ребрами морської рептилії.

Експерт Манчерстерського університету вивчав залишки іхтіозавра, знайденого поблизу Уітбі 2010 року. "Ми розглянули можливість того, що крихітні рештки можуть бути вмістом шлунка, хоча здавалось малоймовірним, що іхтіозавр за один раз проковтне від 6 до 8 ембріонів чи новонароджених іхтіозаврів", – зазначив член команди Майк Бойд.

Дослідник також сказав, що ембріони не мають жодного стосунку до звичного вмісту шлунка для рептилій тієї пори. "Більше того, ембріони не пов'язані з будь-яким вмістом шлунка, який зазвичай спостерігається в іхтіозаврах раннього юрського періоду", – додав він.

Зазначається, що дельфіноподібні іхтіозаври були м'ясоїдними рептиліями, які домінували в юрських морях і народжували потомство, а не відкладали яйця.

Ці істоти зустрічались в морях навколо Великої Британії, і багато їхніх скам'янілостей перебувають в британських юрських породах. Зразки Уїтбі складаються з невеликого валуна, вирізаного навпіл, який оголює декілька великих ребер, декілька хребців та крихітних кісток дорослої рептилії. Дослідники дійшли висновку, що там перебували 6 чи 8 ембріонів.

Іхтіозавр є головною визначною пам'яткою на великій виставці юрського світу Йоркшира, що відкрилася у музеї минулого місяця. Повідомляється, що було знайдено 8 різних видів іхтіозаврів, у яких містились ембріони, зокрема приблизно 100 видів з Німеччини. Зазначається, що кількість ембріонів, які містились у вагітних рептилій, була від 1 до 11.

Сара Кінг, куратор природознавчого музею Йоркшира, зазначила: "Це неймовірна знахідка. Ця експозиція включає новітні цифрові технології для виявлення ембріонів і пояснення значущості відкриття. Це також дозволяє нам показати м`якший та турботливіший бік морських драконів, які були головними морськими хижаками свого часу".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus