USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені вважають, що в Землі з’явився новий «міні-Місяць»
Тимчасовий супутник зовсім крихітний – розміром з автівку.

Вже кілька років навколо Землі може обертатися новий крихітний супутник, пише ТСН.

Так, астрономи проєкту Catalina Sky Survey в Арізоні помітили тьмяний об’єкт, що швидко рухався небом.

Протягом наступних кількох днів дослідники ще в шести обсерваторіях в усьому світі спостерігали за об’єктом, позначеним як 2020 CD3, і розраховували його орбіту.

Вони підтвердили, що об’єкт гравітаційно пов’язаний із Землею протягом приблизно трьох років.

У повідомленні Центру малих планет, який офіційно займається збиранням та систематизацією даних про малі тіла Сонячної системи, об’єкт описали як «тимчасово захоплений» і назвали ймовірним міні-супутником.

Там у повідомленні йдеться, що жодних ознак штучності об’єкту не виявлено. Тобто, скоріш за все, йдеться про астероїд, який захопила гравітація Землі, коли той проходив повз.

Якщо це буде точно підтверджено, то об’єкт стане лише другим відомим астероїд, який притягнуло до земної орбіти як «міні-Місяць». Перший, RH120 з’явився на орбіті Землі у вересні 2006 року, а вже у червні 2007 покинув Землю.

Нещодавно відкритий об’єкт має ширину від 1,9 до 3,5 метра – тобто, розміром з авто. Він обертається навколо планети приблизно за 47 днів і має широку овальну орбіту, яка в основному, лежить далеко за межами орбіти Місяця.

Зазначається, що орбіта ймовірного «міні-Місяця» нестабільна, тому в кінцевому підсумку і він залишить Землю. Учені припускають, що це станеться у квітні.

Втім існує декілька симуляцій його поведінки і наразі потрібно більше спостережень, аби передбачити долю нашого «міні-Місяця» та підтвердити чи точно це супутник, а не шмат космічного сміття.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus