USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Учені встановили неочікуваний вплив сестер на психіку і щастя
Дослідження науковців в університеті Брігам Янга (США) показало, що наявність братів і сестер позитивно впливає на психічне здоров’я.

Про це йдеться на сайті університету, передає ТСН.

Робота вчених є частиною проєкту «Сім’ї, що процвітають», який є поглибленим вивченням життя сімей з дітьми-підлітками. Дослідження було багатокультурним та охопило майже 700 унікальних родин.

Для дослідження сестер, зокрема, були зібрані дані від 395 родин, де є брати та сестри, одному з цих братів і сестер було від 10 до 14 років. Після тестування та збирання даних вчені повернулися через рік і зробили неймовірний висновок: сестри можуть допомогти боротися з самотністю, провиною та відчуттям, що тебе не кохають.

«Статистичні аналізи показали, що наявність сестри захищає підлітків від почуття самотності, нелюбові, вини та страху. Не важливо було, чи сестра молодша ​​чи старша, чи наскільки великою була різниця у віці», – розповіла керівниця дослідження проєкту професорка Лора Паділья-Уокер.

У деяких ситуаціях брати і сестри відіграють більш важливу роль у поведінковому впливі, ніж батьки.

Дослідження також показало, що гарний брат та сестра «сприяють добрим вчинкам». Вони включають, що завгодно – допомога сусідові чи активність у школі.

«Зв’язок між прихильністю до сестри та добрими справами був удвічі сильнішим, ніж між батьківством і добрими справами», – зазначають науковці.

Прихильність важливіша, ніж відсутність конфлікту

Більшість батьків не люблять, коли їхні діти б’ються. Але вчені вважають, що конфлікт сам по собі не є поганим. Набагато важливішим фактором є прихильність до брата та сестри.

«Відсутність прихильності здається більшою проблемою, ніж високий рівень конфлікту», – зазначила Паділья-Уокер.

За її словами, конфлікт братів може навчити отримувати здорові емоції та вирішувати ситуації, які виникають пізніше в житті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus